σαφαλεια αυτοκινητου

9 πράγματα που η ασφαλιστική σας εταιρεία δε θέλει να γνωρίζετε!

Γενικά

9 πράγματα που η ασφαλιστική σας εταιρεία δε θέλει να γνωρίζετε!

Η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει έναν μεγάλο πονοκέφαλο σε εσάς, όταν αναζητάτε την καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή. Οι καλύψεις που πρέπει να επιλέξετε είναι τόσες πολλές που αρκετές φορές δε γνωρίζετε τι πρέπει να έχετε!

Να επιλέξετε μικτή ασφάλεια; Προστασία από ανασφάλιστο όχημα; Νομική προστασία;

Εδώ θα μάθετε 9 πράγματα που η ασφαλιστική σας εταιρεία σίγουρα δε θα θέλει να γνωρίζετε!

 

Είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου συνδεδεμένη με το αυτοκίνητο ή με τον οδηγό;

Τεχνικά, η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι συνδεδεμένη με το όχημα με βάση την πινακίδα και τον αριθμό πλαισίου (από την σχετική άδεια).

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε κάποιον άλλον να οδηγήσει το όχημά σας, εφόσον αυτό είναι ασφαλισμένο και ο οδηγός δεν είναι κάτω των 23 ή δεν έχει δίπλωμα παραπάνω από 1 έτος (και δεν έχετε το αντίστοιχο επασφάλιστρο)

Για να είστε όμως 100% σίγουρος, θα πρέπει να ελέγξετε το δικό σας ασφαλιστήριο και τι ακριβώς αναφέρει.

 

Έχει σημασία τι αυτοκίνητο οδηγάτε στην ασφάλεια;

Η συνολική αξία του αυτοκινήτου σας, ο τύπος καθώς και το ιστορικό του (οι ασφαλιστικές γνωρίζουν ποια αυτοκίνητα και ποιοι οδηγοί δημιουργούν τα ατυχήματα) παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική αξιολόγηση και στο κόστος της ασφάλειας.

 

Το ιστορικό οδήγησης επηρεάζει το κόστος ασφάλισης;

Οτιδήποτε έχει σχέση με ατυχήματα – είτε φταίτε είτε όχι – καταγράφεται σε μια βάση δεδομένων. Οπότε κάθε φορά που εμπλέκεστε σε ένα ατύχημα, οι ασφαλιστικές εταιρείες το γνωρίζουν.

Αν είχατε πρόσφατα κάποιο ατύχημα που ήσασταν υπαίτιος, τότε είναι πολύ πιθανόν τα επόμενα ασφάλιστρά σας να είναι αυξημένα.

Ακόμα κι αλλάξετε ασφαλιστική εταιρεία, το ιστορικό σας παραμένει και τα ασφάλιστρα θα έχουν αντίστοιχο κόστος.

 

Μπορείτε να δείτε τις αναφορές της ασφαλιστικής σου εταιρείας ;

Οι αναφορές της ασφαλιστικής εταιρείας μένουν σε μια βάση δεδομένων, που πρόσβαση έχουν μόνο οι εταιρείες του κλάδου.

Με δική σας αίτηση, μπορείτε να λάβετε τις αναφορές καθώς εσωκλείουν προσωπικά δεδομένα.

 

Ο τρόπος πληρωμής επηρεάζει τα ασφάλιστρα;

Τις περισσότερες φορές, ο τρόπος πληρωμής των ασφαλίστρων επηρεάζει το τελικό κόστος.

Αν αναζητάτε ασφάλεια αυτοκινήτου στην ιστοσελίδα www.asfaleies24.gr, τότε θα έχετε πολύ χαμηλότερη τιμή αν πληρώνετε με μετρητά και επιλέξετε ετήσιο συμβόλαιο.

Από την άλλη, αν επιλέξετε την νέα υπηρεσία τηςCosmote, την CosmoteInsurance, τότε έχετε έκπτωση στα ασφάλιστρα αν πληρώσετε μέσω συγκεκριμένων καρτών.

 

Η τοποθεσία σας επηρεάζει τα ασφάλιστρα;

Αρκετές φορές η τοποθεσία του αυτοκινήτου (η έδρα που είναι δηλωμένη) επηρεάζει το τελικό κόστος ασφάλισης Συνήθως στην επαρχία και σε μικρές πόλεις, τα ασφάλιστρα είναι πιο χαμηλά απ’ότι στις μεγάλες πόλεις.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μελετήσει τα ατυχήματα που συμβαίνουν και έχουν καταλήξει σε ποιες περιοχές γίνονται τα περισσότερα με αποτέλεσμα εκεί τα ασφάλιστρα να είναι αυξημένα.

 

Η ηλικία επηρεάζει τα ασφάλιστρα;

Όπως γράψαμε και στην αρχή του άρθρου, ένας νέος οδηγός θα χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα ασφάλιστρα απ’ότι ένας οδηγός που έχει δίπλωμα για χρόνια.

Το επασφάλιστρο (περίπου 25% παραπάνω στην αξία της ασφάλειας) είναι απαραίτητο για οδηγούς που έχουν το δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο ή είναι κάτω των 21 ετών.

 

Αν αγοράσετε το αυτοκίνητο με δάνειο, είναι υψηλότερο το κόστος ασφάλισης;

Το κόστος ασφάλισης αν αγοράσετε το αυτοκίνητο με δάνειο παραμένει το ίδιο. Όμως, όλες οι τράπεζες που πρόκειται να σας χορηγήσουν το δάνειο αγοράς όπως η Πειραιώς, η Alphabank, Eurobank, Εθνική, κτλ θα απαιτήσουν το αυτοκίνητο να έχει πλήρη μικτή ασφάλεια.

Αυτό σημαίνει πως για οτιδήποτε συμβεί στο αυτοκίνητο – είτε φταίτε είτε όχι, η ασφαλιστική εταιρεία θα αποζημιώσει 100% τον κάτοχο (εσάς ή την τράπεζα).

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη μικτή ασφάλεια μόλις το αυτοκίνητο περάσει στη δική σας κυριότητα 100%.

 

Πως μπορείτε να μειώσετε το κόστος ασφάλισης;

Μπορείτε να μειώσετε την ασφάλεια αυτοκινήτου μόνο μέσα από έξυπνες κινήσεις. Για παράδειγμα, η Interamerican– μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, προσφέρει ασφαλιστικά συμβόλαια με ένα Χ κόστος.

Μπορείτε να ασφαλιστείτε με ακριβώς τις ίδιες καλύψεις όμως με ένα κόστος περίπου 15% κάτω, αν επιλέξετε την Anytime– ένα business unit της Interamerican!

Θα έχετε τις ίδιες καλύψεις, την ίδια υποστήριξη και ακριβώς την ίδια κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος!

Με τις παραπάνω συμβουλές ελπίζουμε να μπορέσετε να χαμηλώσετε το κόστος για την ασφάλεια αυτοκινήτου και να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή επιλογή για το αυτοκίνητο σας.

Σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία, όχι μόνο χαμηλής τιμής, καθώς την 1 φορά που θα χρειαστείτε την ασφαλιστική σας εταιρεία θα θέλετε να είναι εκεί και να σας αποζημιώσει άμεσα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *