Δείτε πως προετοιμάζονται οι Εύζωνες για την Επίσημη Αλλαγή της Κυριακής

Προεδρική Φρουρά

Μια σπάνια εμπειρία μπορούν να έχουν τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Η Προεδρική Φρουρά επέτρεψε επισκέψεις στα άδυτα της προετοιμασίας των Ευζώνων για την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το πρόγραμμα ξεκινά με την έπαρση της σημαίας στον Βράχο της Ακρόπολης. Τιμητικό άγημα αποτελούμενο από σώμα Ευζώνων, από Αξιωματικό και Βρακοφόρο Κρητικό με την συνοδεία μπάντας εκτελούν την έπαρση της Σημαίας. Το ίδιο συμβαίνει και το απόγευμα όπου εκτελείται η υποστολή.

Στις 09:30 αρχίζει το τελετουργικό μέσα στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς. Ένας Λόχος Ευζώνων σε παράταξη αποδίδει Τιμές στην Σημαία του Τάγματος την οποία φέρει Αξιωματικός της Φρουράς.

Έπειτα όλο το Αγημα κατευθύνεται στο Μνημείο Του Αγνώστου Στρατιώτη μέσω της οδού Β. Σοφίας. Το ένα ρεύμα της οδού κλείνει και το θέαμα με το άγημα να κατηφορίζει την οδό είναι μοναδικό.

Κόσμος σταματά και με δέος παρακολουθεί τους Εύζωνες να παρελαύνουν σε επιβλητικό σχηματισμό. Η Πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη από τουρίστες που παίρνουν θέση για να παρακολουθήσουν την Επίσημη Αλλαγή.

Η διαδικασία Αλλαγής είναι η ίδια με τις υπόλοιπες μέρες αλλά γίνεται πιο επιβλητική τηνΚυριακή με την παρουσία ολόκληρου λόχου Ευζώνων και με τον τρόπο που γίνονται τα Βήματα της Αλλαγής.

Με το πέρας της Αλλαγής και το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου το άγημα επιστρέφει στο στρατόπεδο με τον ίδιο τρόπο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Εύζωνες που έχουν αναλάβει την υπηρεσία στο Μνημείο, από την στιγμή που θα ανέβουν στο Μνημείο και μέχρι να αποχωρήσει το Αγημα, βρίσκεται σε στάση «παρουσιάστε».

Δηλώσεις επιθυμίας, Δευτέρα έως Τετάρτη 10:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 210-72228300.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *