φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Πως να κλείσετε μια φθηνή πτήση!

Τουρισμός

Πως να κλείσετε μια φθηνή πτήση!

Η κράτηση ενός φθηνού ταξιδιού και μιας φθηνής πτήσης, είναι αρκετά εύκολη στις ημέρες μας με τα δεκάδες online εργαλεία που είναι διαθέσιμα!

Είτε θέλετε το πιο φθηνό οικονομικό αεροπορικό εισιτήριο, είτε αναζητάτε το καλύτερο deal για να πετάξετε άνετα στην business class, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας!

 

Δείτε 14 καταπληκτικές συμβουλές για να βρίσκετε πάντα τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια!

 

 • Αναζητήστε πάντα αεροπορικά εισιτήρια μέσω διαδικτύου και όχι μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου. Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία σχεδόν πάντα προσθέτουν προμήθεια επί της τελικής τιμής του εισιτηρίου, με αποτέλεσμα το κόστος να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.
 • Χρησιμοποιήστε μια εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων όπως της Kayak ή του ελληνικού Travelo . Το Travelo ελέγχει τις τιμές σε όλες τις διαθέσιμες ιστοσελίδες όπως απευθείας στις αεροπορικές εταιρείες καθώς και σε ταξιδιωτικά γραφεία. Έτσι σας εμφανίζει πάντα την χαμηλότερη δυνατή τιμή για να επιλέξετε αυτό που σας συμφέρει κάθε φορά!
 • Το Google Flights είναι ένα νέο εργαλείο που έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να βρείτε τα φθηνότερα εισιτήρια. Είναι ένα αρκετά απλό εργαλείο που εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής και το Google flights θα σας επιστρέψει τη χαμηλότερη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια!
 • Αναζητήστε φθηνά αεροπορικά στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών απευθείας! Κάποιες φορές μπορεί να πετύχετε χαμηλότερη τιμή αν αναζητήσετε απευθείας στην εταιρεία που θα ταξιδέψετε παρά σε ένα π.χ. συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό γραφείο. Μερικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Aegean, προσφέρουν κάποια μοναδικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να βρίσκετε πάντα τις χαμηλότερες τιμές. Πιο συγκεκριμένα, η Aegean Airlines προσφέρει το Aegean low fare calendar που σας δίνει τη δυνατότητα να βρίσκετε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τους επόμενους 11 μήνες!
 • Εγγραφείτε στα newsletters των αεροπορικών εταιρειών και των ιστοσελίδων που προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια. Έτσι, κάθε φορά που μια προσφορά γίνεται διαθέσιμη, τότε αυτόματα θα την λαμβάνεται στο e-mail σας!
 • Να είστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας! Συνήθως οι ημερομηνίες που ταξιδεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι όταν τα σχολεία είναι κλειστά – έτσι αυτές τις ημέρες τα αεροπορικά είναι αρκετά πιο ακριβά απ’ότι σε ημερομηνίες που τα σχολεία θα είναι κλειστά! Αν έχετε τη δυνατότητα, είναι καλύτερο να ταξιδεύετε σε ημέρες που τα σχολεία είναι ανοιχτά – έτσι θα έχετε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή!
 • Ταξιδέψτε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ! Οι πρώτες πρωινές πτήσεις καθώς και οι τελευταίες βραδινές, είναι συνήθως οι πιο οικονομικές. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς αυτά τα δρομολόγια και συνήθως η πληρότητα είναι αρκετά μικρή.
 • Να είστε ευέλικτοι με τις μέρες και τις ώρες που θα ταξιδέψετε. Αν μπορείτε να αλλάξετε κάποια ημέρα που ταξιδεύετε για να κερδίσετε χρήματα, τότε κάντε το! Συνήθως τα Σαββατοκύριακα είναι πιο ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια καθώς τότε ταξιδεύει περισσότερος κόσμος!
 • Κλείστε τα αεροπορικά εισιτήρια τουλάχιστον 5 μήνες πριν! Αυτό το διάστημα είναι το καλύτερο δυνατό για πτήσεις εξωτερικού ενώ για πτήσεις εσωτερικού οι 3 με 5 εβδομάδες θεωρούνται ένα πολύ καλό διάστημα για να πετύχετε καλή τιμή.
 • Επιλέξτε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες: Αν ταξιδεύετε προς το εξωτερικό, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο δρομολόγιο με 2-3 διαφορετικές εταιρείες – ίσως έτσι κερδίσετε σε κόστος όμως θα χάσετε σε χρόνο!
 • Σε συνέχεια της παραπάνω συμβουλής, μερικές φορές μπορείτε να κερδίσετε χρήματα αν αντί για μια απευθείας πτήση, χωρίσετε την διαδρομή σας σε 2-3 μικρότερες διαδρομές.
 • Διαλέξτε περιφερειακά αεροδρόμια! Τα περιφερειακά αεροδρόμια, σε αντίθεση με τα κεντρικά αεροδρόμια της κάθε πόλης, προσφέρουν χαμηλότερα τέλη στις αεροπορικές εταιρείες και ως αποτέλεσμα αυτό περνάει στη τελική τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου που πληρώνεται. Έτσι, αν επιλέξετε κάποιο περιφερειακό αεροδρόμιο είναι πολύ πιθανόν να πληρώσετε αρκετά λιγότερα χρήματα, σε αντίθεση με την επιλογή ενός κεντρικού αεροδρομίου!
 • Επιλέξετε low cost εταιρείες! Εταιρείες όπως η Ryanair, Easyjet,κ.α. επιλέγουν ένα διαφορετικό μοντέλο χρήσης και χρεώνουν λιγότερα χρήματα για αεροπορικά εισιτήρια, δίχως όμως να προσφέρουν onboardυπηρεσίες και φαγητά. Άμα χρειαστείτε κάτι, ακόμα και νερό, τότε θα το πληρώσετε εξτρά στο αεροπλάνο!
 • Εγγραφείτε στα προγράμματαmilesτων εταιρειών! Αν ταξιδεύετε συχνά με κάποια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, τότε η συλλογή μιλίων θα σας αποφέρει αρκετές εκπτώσεις ή ακόμα και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια! Γιατί να τα χάσετε;

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να βρείτε αρκετά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και να απολαύσετε ένα οικονομικό ταξίδι, έχοντας περισσότερα χρήματα για να ξοδέψετε, με τον ίδιο ακριβώς προϋπολογισμό!

Το να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία, δεν είναι περίπλοκη υπόθεση στην εποχή μας. Πλέον όλες οι προσφορές και τα καλύτερα dealsσε ξενοδοχεία και διακοπές, βρίσκονται ένα κλικ μακριά σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *