ξυδι για τη θεραπεια των μυκητων στα ποδια

Χρησιμοποιήστε ξύδι για να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των νυχιών

Υγεία

Χρησιμοποιήστε ξύδι για να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των νυχιών

Οι μύκητες των νυχιών μπορεί να είναι ένα ντροπιαστικό και επίμονο πρόβλημα. Πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των μυκήτων των νυχιών είναι ισχυρά αντιμυκητιασικά και μπορεί να έχουν ορισμένες δυσάρεστες παρενέργειες. Η αλήθεια είναι ότι τα φάρμακα μόνα τους δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν τους μύκητες.

Για αυτούς τους λόγους πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από μύκητες των νυχιών αναζητούν μια πιο φυσική και αποτελεσματική θεραπεία. Μια από αυτές και ίσως και η πιο ισχυρή είναι το μηλόξυδο.

Είναι φυσικό, έχει πολύ περιορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες και φυσικά είναι μια πολύ οικονομική θεραπεία και δε χρειάζεται συνταγογράφηση και φυσικά ούτε επίσκεψη στο γιατρό σας.

 

Συμπτώματα των μυκήτων των νυχιών

Τα κοινά συμπτώματα στους μύκητες νυχιών είναι ότι κάνουν τα νύχια σας παχύρευστα, εύθραυστα, με σχηματισμένες  λακκούβες ή εξοχές επάνω τους και γενικά υπάρχει μια παραμόρφωση στο σχήμα των νυχιών. Η απόχρωση τους είναι πιο χλομή και συχνά σκουραίνει πολύ όλη η επιφάνεια του νυχιού.

Μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός του νυχιού από τη βάση του εάν η μόλυνση επιδεινωθεί και γίνει πιο σοβαρή. Επιπλέον μπορεί να υπάρχει και πόνος ως σημάδι της λοίμωξης που δημιουργήθηκε στα νύχια σας. Τέλος είναι πολύ πιθανό να αναβλύζει μια άσχημη οσμή από τα νύχια σας.

Ένα μολυσμένο από μύκητες νύχι μπορεί να έχει μερικά αν όχι όλα αυτά τα συμπτώματα. Μια πρόωρη λοίμωξη των νυχιών σε αρχικό στάδιο μπορεί να εμφανιστεί ως ένα μικρό λευκό ή κίτρινο σημάδι στην άκρη του νυχιού.

 

Γιατί το μηλόξυδο λειτουργεί ενάντια στους μύκητες των νυχιών;

Όταν εμφανιστεί μια μόλυνση με μύκητες των νυχιών το pH του περιβάλλοντος δέρματος και της βάσης του νυχιού τείνει να γίνετε περισσότερο βασικό ή αλκαλικό. Ο μύκητας σε ένα τέτοιο περιβάλλον ευδοκιμεί και αναπτύσσεται συνεχώς.

Αν το  pH της περιοχής μετατραπεί από βασικό σε πιο όξινο ο μύκητας δεν θα μπορεί να επιβιώσει. Αυτό είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείτε το μηλόξυδο για την αντιμετώπιση των μυκήτων των ποδιών. Το ξύδι είναι μεν όξινο, όχι όμως αρκετά και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να καταστρέψει το περιβάλλον δέρμα και το νύχι σας.

 

Πως θα χρησιμοποιήσετε το ξύδι για την αντιμετώπιση των μυκήτων.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το ξύδι ως θεραπεία των μυκήτων είναι να κάνετε ποδόλουτρο με αυτό.

Σε μια μεγάλη λεκάνη που θα χωράει καλά τα πόδια σας, ώστε να βρέχονται πολύ καλά τα νύχια σας -έως τον αστράγαλο είναι καλύτερα- βάλτε ένα μέρος νερό και ένα μέρος ξύδι. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κάντε εναλλάξ τη μια μέρα ποδόλουτρο με ζεστό νερό και ξύδι και την άλλη μέρα στο ποδόλουτρο βάλτε κρύο νερό -να μπορείτε να το ανεχτείτε για κάποια ώρα-.

Συνίσταται να κάνετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και για διάστημα 30 λεπτών. Ποτέ μην κάνετε αυτό το ποδόλουτρο πάνω από 3 φορές σε μια ημέρα και μην υπερβαίνετε τον συνιστώμενο χρόνο. Στεγνώστε τα πόδια σας τελείως μετά από κάθε ποδόλουτρο.

 

Πως να χρησιμοποιήσετε το ξύδι μήλου για να θεραπεύσετε τους μύκητες των νυχιών χωρίς να κάνετε ποδόλουτρο;

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο ώστε να μπορούν να κάνουν ποδόλουτρο για 30 λεπτά καθημερινά.

Ένας άλλος τρόπος που ίσως να βοηθήσει και να έχετε εξίσου καλά αποτελέσματα είναι να βάζετε απευθείας πάνω στο νύχι με τον μύκητα 2 σταγόνες ξύδι. Αφήστε το ξύδι να δράσει στην περιοχή χωρίς να κουνήσετε το πόδι σας ή να βάλετε κάτι επάνω του που θα μπορούσε να απορροφήσει το ξύδι.

Για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να το κάνετε αυτό 2 φορές την ημέρα. Αυτή η μέθοδος μπορεί αν χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά και με τα ποδόλουτρα για καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα.

 

Διάρκεια της θεραπείας

Αυτές οι θεραπείες θα πρέπει να γίνονται συνεχόμενα και χωρίς σταματημό μέχρι όλα τα επηρεασμένα από μύκητες  νύχια να μεγαλώσουν και τελικά να πέσουν. Μόλις ένα υγιές νύχι φυτρώσει εκ νέου σε αντικατάσταση του παλιού τότε είναι απίθανο να έχει παραμείνει οποιαδήποτε μόλυνση.

Αυτό μπορεί να διαρκέσει από λίγους μήνες έως και περισσότερο αφού τα νύχια αναπτύσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Το άρρωστο νύχι πρέπει να κόβετε τακτικά και να το διατηρείτε καθαρό και στεγνό. Είναι σημαντικό τα νύχια να στεγνώνουν καλά μετά από αυτές τις θεραπείες επειδή οι μύκητες ευδοκιμούν σε υγρά και θερμά περιβάλλοντα.

Επειδή τα νύχια κάθε ατόμου αναπτύσσονται με διαφορετικό ρυθμό η τελική διάρκεια της θεραπείας ποικίλει.

 

Προσοχή

Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, οποιαδήποτε αγγειακή νόσο ή άλλη συστηματική ασθένεια που επηρεάζει τη ροή του αίματος στα πόδια πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν προσπαθούν να θεραπεύσουν ασθένειες των ποδιών.

Αυτές οι ασθένειες μπορεί να μην σας επιτρέπουν να θεραπεύσετε γρήγορα οποιαδήποτε λοίμωξη εμφανιστεί στο πόδι σας. Επίσης λόγο αυτών των ασθενειών γίνεστε περισσότερο ευάλωτοι σε όλες τις λοιμώξεις.

Σε μερικούς ανθρώπους μπορεί η θεραπεία με το ξύδι να ερεθίσει το δέρμα των ποδιών. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να ελαττώσετε τα ποδόλουτρα ή να χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα νερού και μικρότερη ξυδιού ώστε το διάλυμα να είναι πιο αραιό. Εάν ο ερεθισμός συνεχιστεί διακόψτε εντελώς τη θεραπεία και αν επιμένει και αφού σταματήσατε τα ποδόλουτρα επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *